Bestemmingsplanwijziging voor paardenfokkerij

Schermafbeelding 2022-11-04 om 09.52.02 (002)

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Opstal Agrarisch Huisvestingsadvies kreeg een verzoek tot bestemmingswijziging van agrarisch gebied in de buurt van Heerenveen. De eigenaar van het gebied fokt paarden en wil deze dieren ook gaan trainen om kwalitatief goed getrainde dieren op de markt te kunnen brengen.

De op dat moment geldende bestemming ‘Agrarische gebied 2’ bood geen ruimte om het trainen van paarden toe te laten, waardoor de eigenaar werd beperkt in zijn plannen. Opstal Agrarisch Huisvestingsadvies heeft ervoor gezorgd dat de bestemming werd gewijzigd in ‘Agrarisch aanverwante bedrijven’, zodat er voor de eigenaar ruimte ontstond om de paarden te gaan trainen.

Opstal Agrarisch Huisvestingsadvies heeft de eigenaar geholpen door de milieu- en omgevingsaspecten die samenhangen met de ondernemingsplannen, onderbouwd in beeld te brengen en de aanvraag bij de gemeente in te dienen.  We hebben aangetoond dat de wijziging van de bestemming geen nadelige milieueffecten zal veroorzaken.

De gemeente heeft de bestemming gewijzigd en de eigenaar kan van start met de paardentrainingen.

Loopt u ook tegen de beperkingen van een bestemmingsplan in landelijk gebied aan en belemmeren deze u in het ondernemen, neem dan contact met ons op.

Meer artikelen: